Lees hier het laatste nieuws.

Nieuws item: Vind aardrijkskundige namen met de Toponamenzoeker

Hoe maak je 200.000 unieke namen uit de BRT beschikbaar voor een groter publiek? Het Data Science Team ontwikkelde de Toponamenzoeker.

Nieuws item: PDOK en BRT vernieuwen downloadomgeving TOPNL

De manier waarop de Basisregistratie Topografie (BRT) door het Kadaster aan zijn gebruikers wordt geleverd, is vernieuwd.

Nieuws item: Data uit meerdere geobasisregistraties combineren, het was nog nooit zo makkelijk!

Geef u op voor een workshop en ervaar hoe de integrale gebruiksoplossing kan bijdragen aan het oplossen van vraagstukken in uw sector of vakgebied. 

Nieuws item: Data uit meerdere basisregistraties in 1 klik beschikbaar

Data uit 3 basisregistraties in 1 klik volledig beschikbaar? Met data in een Knowledge Graph en de Objectviewer kan dat. Lees er meer over en ga aan de slag.

Lees artikel

Nieuws item: Nieuwe dataset ‘Bestuurlijke gebieden’ beschikbaar

Sinds 1 juli 2021 is er een nieuwe dataset ‘Bestuurlijke gebieden’ beschikbaar (voorheen ‘Bestuurlijke grenzen). Het model is op 2 punten aangepast.

Lees artikel

Nieuws item: Meer inzicht in religieuze gebouwen met linked data BRT

Linked Data uit de BRT geeft interessante inzichten in de religieuze gebouwen in ons land. Bekijk hoe die gegevens kunnen worden weergeven.

Lees artikel

Nieuws item: Inzicht in vrije tekst bij BAG terugmeldingen

Hoe bepaal je bij vrij invulbare tekst waar deze over gaat? Topic en attributen extractie bieden meer inzicht in terugmeldingen.

Lees artikel

Nieuws item: BRT Achtergrondkaart vernieuwd

De BRT-achtergrondkaart laat voortaan het buitenland doorzichtig zien. Ook is overgestapt op nieuwe software. Vervang op tijd de nodige URL’s!

Lees artikel

Nieuws item: 3D Basisvoorziening is vernieuwd

De gegevens in de 3 datasets van de 3D Basisvoorziening zijn geactualiseerd. Wij zijn benieuwd naar uw ervaring hiermee.

Lees artikel

Nieuws item: Digital Twin: waardevolle kopie van de werkelijkheid

Aan een digital twin kun je een dimensie toevoegen die er in het echt niet is. Zo onderzochten partijen in Zwolle het effect van meer groen.

Lees artikel