Lees hier het laatste nieuws.

Nieuws item: Vind aardrijkskundige namen met de Toponamenzoeker

Hoe maak je 200.000 unieke namen uit de BRT beschikbaar voor een groter publiek? Het Data Science Team ontwikkelde de Toponamenzoeker.

Nieuws item: PDOK en BRT vernieuwen downloadomgeving TOPNL

De manier waarop de Basisregistratie Topografie (BRT) door het Kadaster aan zijn gebruikers wordt geleverd, is vernieuwd.

Nieuws item: Data uit meerdere geobasisregistraties combineren, het was nog nooit zo makkelijk!

Geef u op voor een workshop en ervaar hoe de integrale gebruiksoplossing kan bijdragen aan het oplossen van vraagstukken in uw sector of vakgebied. 

Nieuws item: Data uit meerdere basisregistraties in 1 klik beschikbaar

Data uit 3 basisregistraties in 1 klik volledig beschikbaar? Met data in een Knowledge Graph en de Objectviewer kan dat. Lees er meer over en ga aan de slag.

Lees artikel

Nieuws item: Meer inzicht in religieuze gebouwen met linked data BRT

Linked Data uit de BRT geeft interessante inzichten in de religieuze gebouwen in ons land. Bekijk hoe die gegevens kunnen worden weergeven.

Lees artikel

Nieuws item: Inzicht in vrije tekst bij BAG terugmeldingen

Hoe bepaal je bij vrij invulbare tekst waar deze over gaat? Topic en attributen extractie bieden meer inzicht in terugmeldingen.

Lees artikel

Nieuws item: Digital Twin: waardevolle kopie van de werkelijkheid

Aan een digital twin kun je een dimensie toevoegen die er in het echt niet is. Zo onderzochten partijen in Zwolle het effect van meer groen.

Lees artikel

Nieuws item: Collega Iris Reimerink wint Geo Prestige Award 2020

Iris Reimerink is de beste Nederlandse geo-professional van 2020 volgens vakvereniging GIN. Iris is senior GIS-specialist bij het Kadaster.

Lees artikel

Nieuws item: Zonnepotentie Zeeland onderzocht met data en technologie

Innovatieve analyses van beschikbare geodata geven aan hoeveel zonnepanelen er op welke Zeeuwse woningen geplaatst kunnen worden.

Lees artikel

Nieuws item: Data voor de buurt stimuleert duurzaamheid

Hoe betrek je bewoners bij het verbeteren van hun leefomgeving? Wij hielpen bij de ontwikkeling van een buurtapp met data uit de buurt.

Lees artikel